MODELL Y - 28 cm Traktörpanna med Froststick (Koppar)

Modellen som vi valt att kalla MODELL Y är en traktörpanna á 28cm från Vargen & Thor i hamrad koppar. En välbyggd, rejäl traktörpanna som stilrent matchas med övriga modeller i kopparserien från Vargen&Thor.
Fri frakt vid köp över 499kr
Hållbart val
Säker betalning

I lager

Beskrivning

Modell Y levereras med FROSTSTICK-beläggningen, en hybrid mellan bra stekyta och en gedigen non stick-yta. Bra resultat – enklare.

Tänk på: höj värme successivt för att hitta perfekta stekgraden. Ofta behöver man inte ha lika hög effekt på hällen som man är van vid då detta är en tunn beläggning.

Mångsysslare

En utmärkt traktörpanna i äkta koppar. Perfekt för långkok, men tack vare lägre kanter än klassiska traktörer fungerar den även utmärkt som vanlig stekpanna. Det bästa av två världar.

Fungerar på induktion. Även alla andra hälltyper och i ugn. Rengöring i diskmaskin också OK. Observera att vid användning i diskmaskin eller ugn kan fläckar och färgskiftningar förekomma. Vi rekommenderar att man använder kopparputs om man vill bevara ursprunglig glans.

 

Detaljer
28cm diameter
5cm hög
Värmesäkra handtag
2.5mm aluminium
Diskmaskin- och induktionssäker
Lock i 304 rostfritt stål
Handtag i 201 rostfritt stål. Kromat.
Äkta koppar

 

Skötselråd:
Koppar är ett material som oxiderar naturligt. Därför är det vanligt att fläckar uppkommer, använd kopparputs om du vill få tillbaka ursprungliga glans.
Tål diskmaskin. Max ugnstemperatur: 260 grader. Häll ej kallt vatten på när pannan är varm.
Pannan är uppbyggd med lager i rent stål vilket gör den varm och den blir varm snabbt. Tänk på att värma upp försiktigt och successivt för att hitta rätt stektemperatur.


Extra info med beläggning 
Metallredskap går att användas men kan göra beläggningen ful med tiden. Vi rekommenderar redskap i trä eller plast.
PFOA-fri beläggning. Innehållet som skapar egenskapen non-stick är PTFE, Polytetrafluoreten.
Ren PTFE är ett fysiologiskt inaktivt material och det finns inga negativa effekter vid kontakt med livs- och läkemedel.
 

Detaljer

Diameter 28 cm
Designserie Mjölner
Inside, panna Froststick.1 Beläggning
Utförande Koppar
Lock Ingår
Licens Vargen & Thor
Ugnsäker (< 240°C) Ja
Fungerar på induktion Ja
Diskmaskinsäker Ja

Skötsel

Observera att denna produkt är tillverkad av äkta koppar på utsidan. Ett fantastiskt material med många fördelar, men man ska veta att materialet oxiderar naturligt och kan bli fläckigt. Vill man bevara ursprunglig glans bör man smörja med kopparputs emellanåt - eller smörja med en saltad citronhalva (husmprsknep).

Vi hittade andra produkter du kanske gillar!

Navigering genom elementen i karusellen är möjlig med hjälp av fliken. Du kan hoppa över karusellen eller gå direkt till karusellnavigationen med hjälp av hoppa över länkarna.
MODELL X2 - 28 cm Traktörpanna, Froststick (Mattsvart + Mässing)
1 295,00 kr
VERA - 1 L kastrull (Koppar), MJÖLNER-serien
995,00 kr