Sale 33%

ORUST.40 Skärbräda (Västkusts-EK)

Det ursprungliga priset var: 1.495 kr.Det nuvarande priset är: 1.000 kr.

Från Orust, av Orust. Ett hållbart hantverk.

En robust skärbräda tillverkad av ek i absolut prima kvalitet från underbara västkusten. Från start till slut en genuin framställd produkt producerad på Orust av så kallat gårdsvirke.

Ek är ett fantastiskt bra trämaterial eftersom det är av håra träslag som inte nöts ner så fort – vilket gör skärbrädan extra hållbar.

Här är skärbrädan som kommer till dig för att stanna. Perfekt för vad du än vill skära: kött, fisk, grönsaker. Allt blir en enkel match tack vare stadiga silikonfötter som är monterade på undersidan.

Passar även utmärkt som en magnifik serveringsbricka på buffébordet eller för charkbrickan och blir en härlig inredningsdetalj i ditt kök. En produkt man vill ha framme.

En perfekt present för födelsedagar, bröllop eller varför inte unna dig själv.

 

Diska inte skärbrädan i maskin. För att rengöra brädan tvättar du den med varmt vatten och diskmedel. Låt torka. Skärbrädan får heller inte blötläggas eller nedsänkas i vatten. Fler skötselråd hittar du längre ner.

Mått: 41x21x3,5 Material: Ek från Västkusten, Orust.

Observera att denna skärbräda är gjord för hand och därför kan utseende från skärbräda till skärbräda skilja sig. T.ex på laser-gravyr, färg m.m. Varje skärbräda är unik. Och det tycker vi är charmigt.

Fåtal kvar

  • Snabba leveranser från Göteborg
  • Fri frakt vid order över 499kr (inom Sverige)
  • Säker betalning

Beskrivning

Skötselråd

Diska skärbrädan efter användning I varmt vatten och skölj sedan med kallt vatten. Dränk den ej och använd ej mer vatten än nödvändigt då trä är ett levande material som kan svälla.
Torka av med papper eller handduk och låt den torka stående på högkant eller på fötterna.
Vinäger eller ättika kan användas för att snabbt desinfektera din skärbräda
Grovrengöring görs enklast genom att du strör på salt på skärbrädan efter att du diskat den och gnuggar det rejält över hela skärbrädan. Låt den sedan stå en halvtimme och skölj av den ordentligt så har du en ren och bakteriefri skärbräda. Glöm ej att olja in skärbrädan efter en grovrengöring med en mineralolja för skärbrädor.

Renovering

Som tidigare nämnt så är trä ett levande material och din skärbräda kommer naturligt se lite tråkig ut efter ett tag. Men då dessa skärbrädorna är tillverkade för att kunna användas hela livet så är det som tur är väldigt enkelt att renovera dem.
Sandpappra skärytan på skärbrädan med sandpapper, i grovlek 80, tills den är len och fin.
Sandpappra en gång till med grovlek 120.
Olja in skärbrädan och låt torka i en dag eller två så kommer den se ut som dagen du köpte den.

Hur skärbrädan blir till

Det rätta virket sållas ut och markeras på de olika brädämnena för att det sedan skall kunna sågas ut. Endast ek av absolut bästa kvalitet är bra nog för Vargen & Thor.
När ämnena är sågade så riktas och planas dessa för att sedan slipas i 5 separata omgångar med sandpapper i grovlek 80 hela vägen upp till 240, detta för att få en så len och ren yta som möjligt.
Nästa steg i processen är att förbereda gravyrlasern för att bränna in logotypen på brädämnet. Detta steg går relativt fort och nu kommer vi till delen som tar längst tid.
Nu oljas nämligen brädorna in med en paraffin-olja, denna är väldigt bra lämpad för skärbrädor då den är lukt- och smaklös. Brädämnena dränks i denna olja och får dra i 24 h. Efter 24 h så torkas de av från överflödig olja, sedan får de stå i 4 – 6 dagar för att torka i lugn och ro.
När materialet vilat färdigt så borras det hål för silikonfötterna som sedan skruvas fast.
Avslutningsvis så smörjer vi in brädämnena med ett extra skyddande lager vax tillverkat av bivax samt carnuba-vax. Detta ger, de nu färdiga, skärbrädorna ett extra skyddande vattenavstötande lager samt en behaglig doft.

Det här är ORUST.40

Art: VTORUST

Ytterligare information

Vikt 1,4 kg
Dimensioner 42 × 19 × 3 cm

Prishistorik

Det lägsta priset senaste 30 dagarna var 1.000 kr

Simpa

Fantastisk kvalitet, snabb leverans. Köpte Arvet-set från Vargen&Thor, jättenöjd.

Klara N.

Mycket nöjd med mina bestick. Bra kännsla och mycket roligare än standard IKEA. Tack!! :)

Stina

Använder Onyx serien hemma till mitt vita kök, fantastiskt snyggt. Kommer fortsätta köpa serien när det kommer fler produkter.

Ratko T.

De bästa köksredskap på marknaden.

Daniel A.

Klockren service och världens bästa personal 🥰 10/10

Louise H.

Skapar matglädje! Otrolig snygg och praktisk design!

Baxxter's C.

Grymma produkter och bästa designen! Västkustens flaggskepp :-)

Sylvia T.

Så otroligt vackra och väl användbara saker dom har!

Anna B.

Köpte det med kastrull, gryta och traktörpanna. Känns kul och lyxigt att ställa fram på bordet!

Eric A.

Efter ett års frekvent användande av kokkärl och stekpanna ser de lika fantastiska ut i vårt kök, otrolig kvalitet!